Skip to main content

Leven met levend verlies

“Verlies overkomt ons allemaal, ook mij heeft het niet overgeslagen, het is als een rode draad met mijn leven verweven. Vroeger wist ik niet beter dan dat rouw bij een overlijden hoorde. Ik zag wel veel verlies om mij heen en in mijn werk had ik er op vele manieren mee te maken, maar dat werd toen niet met een verliesbril bekeken, laat staan benaderd. Rouw werd en eigenlijk nog steeds, veelal aan voorbij gegaan.

 Mijn eigen verlies heb ik achteraf gezien, ook niet als dusdanig gezien en dus onbewust voor me  uitgeschoven ofwel uitgesteld. Pas toen de tijd daar was, toen pas kon ik deze aankijken en mijn rouw nemen. Deze uitgestelde rouw uitte zich bij mij veelal in fysieke klachten. Ik kon er op een gegeven moment niet meer omheen” 

De combinatie van mijn eigen ervaring en mijn kennis als therapeut, zorgen ervoor dat ik jou op professionele wijze kan begeleiden bij jouw verlieservaring in brede zin. Ik begeleid je in jouw verhaal, (h)erken jouw gevoel en ik geef ruimte aan jouw gemis. Ik luister naar wat jij nodig hebt.

Verlies en rouw raakt mij en daarom wil ik daar nog veel meer zichtbaarheid aangeven door anderen hierbij te begeleiden en mijn kennis en ervaring te delen met de nieuwe generatie hulpverleners.

Zelf heb ik  me breed ontwikkeld. Naast veel literatuurstudies ben ik door diverse autoriteiten op het gebied van rouw en verlies opgeleid, waaronder Manu Keirse, Herman de Mönnink en vele anderen.

Mijn persoonlijke verliezen hebben bepaald welk pad ik had te volgen. Levend verlies heeft mij geleerd dat je veel inlevert maar dat je er ook iets voor terugkrijgt, namelijk veel veerkracht, dat maakt voor mij, dat ik steeds weer opnieuw kan opstaan om dan weer verder te gaan.

Narriman el-Khattabi

Levend Verlies en Rouw Expert | Trauma en Stress behandelaar  | Stiefsysteem- en Relatietherapeut 

Narriman el-Khattabi

Mijn naam is Narriman. Ik geniet van de simpele dingen van het leven. Bij mooi weer ben ik het liefst op of aan het water. Ik word blij van de rust en ruimte die water op mij uitstraalt.  Ik hou van lezen (vooral vakgericht) en creatief bezig zijn met mijn handen, ik schilder, teken en schrijf graag.

Mijn werk voelt niet als werken daarom draai ik al zo’n 38 jaar mee als hulpverlener. 

Wil je weten waarmee ik je kan helpen?

Bij levend verlies bied ik begeleiding op maat. Samen kijken we wat jij nodig hebt om jouw rouw en verlies een plekje te geven in je leven. 

Toen onze wereld op een dag totaal onverwachts instortte omdat ik mijn geliefde verloor en de kinderen hun moeder, wist ik niet wat te doen. We kwamen bij jou terecht en stukje bij beetje werd ik weer heel en kregen we vaste grond onder onze voeten. 

Je hebt mij en mijn kinderen op zo’n warme manier opgevangen en door het rouwproces heen geholpen. Ik weet niet waar ik had gestaan als wij jouw hulp niet hadden gehad. De kinderen doen het goed. Ik durf weer vooruit te kijken. Het verdriet en gemis blijft, maar we kunnen er steeds beter mee omgaan, dankzij jouw hulp.

Peter